Zamieszczone przez TwoB
[O2] Jakość fabrycznego montażu instalacji LPG
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kult0035ja też mam DCBA....ale wydaje mi się, że to nie ma większego znaczenia....o ile zrozumiałem z instrukcji LR ważne jest tylko, aby wtryskiwacz A był "sparowany" z okablowaniem koloru "blue, blue-black" czyli "niebiesko-niebiesko-czarnym"Samochód po zamianie nagle zaczął jeździć na standardowej mapie z Józefowa. Wtryskiwacze gazowe muszą się synchronizować z benzynowymi, co wychodzi właśnie na wolnych obrotach lub przy przełączaniu LPG/noPB, stąd ta kolejność jest krytyczna; być może same literki jako takie nie mają znaczenia, ale podajesz kolejny przypadek takiej kolejności - więc kit LR ma to chyba zaszyte.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kult0035Rzekomo nic się nie wierci, tylko wyciąga wtryskiwacze benzynowe, wkręca w kolektor taką przedłużkę (rurkę jakby) na której montuje się wtryskiwacz benzynowy, a w bocznym kanale tej przedłużki wtryskiwacz LPG. Przedłużka ma kształt jakby litery Y "do góry nogami".Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej.PZamieszczone przez kult0035Rzekomo nic się nie wierci, tylko wyciąga wtryskiwacze benzynowe, wkręca w kolektor taką przedłużkę (rurkę jakby) na której montuje się wtryskiwacz benzynowy, a w bocznym kanale tej przedłużki wtryskiwacz LPG. Przedłużka ma kształt jakby litery Y "do góry nogami".
[ Dodano: Wto 22 Lis, 11 19:33 ]
Zamieszczone przez dziadekkU mnie wtryski PB normalnie są od góry w kolektorze a wtryski od LPG od dołu kolektora- raczej wiercenie było konieczne ale demontarz kolektora niekoniecznie, myślę, że wiercili bez demontarzu. Oznaczenie wtrysków ABCD odpiwiada kolejności cylindrów dla montażu. Tak myślę.
Komentarz
-
Komentarz